Thursday, April 24, 2014

Πλήξη (μεταπασχαλινή)

Πράξε κάτι πρωτότυπο όχι για να ξεχωρίσεις και για τον αυτοσκοπό αλλά για να νιώθεις και να είσαι διαφορετικός, πραγματικά διαφορετικός και πολυποίκιλος εντός. Να πρωτοτυπείς για να προσφέρεις κάτι το ιδιαίτερο και ξεχωριστό, το καινούργιο, το νεωτερικό και μοντερνιστικό, πρωτοποριακό, κάτι το ανύπαρκτο ως τα τώρα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και έμπνευσης για σένα (ξανά) και για τους άλλους, και όχι για να εντυπωσιάσεις (αν και πολλές φορές έχεις πράγματα να πεις, αλλά χάνεις το παιχνίδι λόγω ύφους και ως εκ τούτου, λόγω ήθους, -αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα μεγάλη). Αν, λοιπόν, δεν πράττεις κάτι πρωτότυπο, τότε να μην πράττεις; Ώρες ώρες είναι τόσο βαρετό και κοινό το ίδιο, που λέω ναι, να μην δοκιμάζεις και να μην προσποιείσαι ότι πράττεις. Να πράττεις για να μιλάς, γιατί έχεις κάτι να πεις και όχι για να κάνεις. Αυτό το κάνουν πολλοί. 


υγ1: Όπως κατάλαβες, πλήττω αφόρητα που δεν βλέπω καμιά πρωτοτυπία στα γράμματα, στην σκέψη, στη ζωγραφική, στον κινηματογράφο, στη μουσική. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει στο 100%, ισχύει όμως σε μεγάλο ποσοστό.

υγ2: Επίσης, σε περίπτωση έλλειψης έμπνευσης και πρωτοτυπίας, μπορείς κάλλιστα να "παρατηρείς" γιατί είναι σίγουρο ότι κάτι πολύ καλό θα προκύψει κάποια στιγμή από αυτή την παρατήρηση...



ξι.

2 comments:

Νίκος said...

"Να κάνω λες,την κίνηση...
Ποια κίνηση δεν έχω κάνει
έτσι για την κίνηση...
Την επανάληψη της κίνησης
μου λες, να κάνω;
Μα δεν καταλαβαίνεις;
Πως έχω κουραστεί
να επαναλαμβάνω."

Οι στίχοι του Νικόλα του Άσιμου από τους "Κροκάνθρωπους" του, είναι ενδεικτικοί.

ξι said...

Μου έχεις πει να τον διαβάσω κι ακόμα δεν το έχω κάνει... :(
(παρά μόνο σκόρπια πράγματα στο ίντερνετ)

ξι.